We zien ze steeds vaker door onze polders scheuren: de elektrische fiets. Wanneer je met de auto op een rotonde rijdt en jezelf afvraagt hoe een fiets zo hard kan gaan, dan is de kans groot dat het een elektrische fiets is. En het is niet zo gek dat deze fietsen alsmaar populairder worden. De elektrische fiets is een perfecte oplossing voor mensen die vaker een stukje willen fietsen in plaats van steeds maar de auto te pakken. Voor recreatie, boodschappen, of om naar je werk te gaan: de elektrische fiets is ideaal voor korte én lange stukken.

Voordelen van de elektrische fiets

Een elektrische fiets is een tweewieler fiets met elektrische ondersteuning via een motor. Die motor staat in verbinding met een accu die je kunt opladen. De elektrische fiets is dus ook een stuk beter voor het milieu dan een auto die op brandstof rijdt. Je denkt nu misschien: ‘’Maar een normale fiets is dan toch nog veel beter?”, maar dat is nu net het ding. Behoorlijk wat Nederlanders zouden wat vaker de auto willen laten staan en op de fiets springen. Maar het is toch vaak verleidelijk om de auto te pakken, zelfs voor de kleine stukken. Met een elektrische fiets zijn zowel kleine als lange stukken echter een stuk minder intimiderend. Door de elektrische motor is het namelijk net alsof je altijd de wind in de rug hebt.

Elektrische fiets aanschaffen

Voordat je overgaat naar de aankoop van een elektrische fiets is het wel belangrijk om te bedenken dat er heel veel verschillende soorten zijn. Met de stijgende populariteit van de fiets, stijgt ook het aanbod. Zowel in diversiteit als in prijs. Het is belangrijk om je ten alle tijden goed te laten adviseren voordat je overgaat op koop. Door met een specialist te praten kom je erachter welke fiets het beste aansluit op jouw wensen. En dat is uiteraard belangrijk wanneer je een relatief prijzig product aanschaft.

Verschillen in elektrische fietsen

Bij de meeste fietsen verschilt de plek waar de motor zit en dus waar je de meeste aandrijving krijgt. De motor kan in het midden (onder de trapas) geplaatst zijn, maar ook in het voor- of achterwiel. Het is maar net wat je zelf wil, want waar de motor is geplaatst heeft invloed op de hoeveelheid kracht die de motor biedt. Een doorsnee elektrische fiets heeft een snelheid van 25 kilometer per uur. Voor de meesten is dit snel genoeg, maar je kunt altijd kijken naar andere niveaus, zoals een fiets die 45 kilometer per uur kan.