Private lease een goed idee?

Veel mensen denken dat het leasen van een auto op de langere termijn meer geld zal gaan kosten dan schelen. Als alle feiten en fabels over private lease duidelijk worden gescheiden zal duidelijk worden dat je er veel voordeliger mee uit kunt komen dan veel mensen denken. Heb jij ook wel eens nagedacht over private lease, maar wist je er niet genoeg over? Je bent niet de enige die met vragen zit over deze manier voor het aanschaffen van een auto.

Waarom private lease wél slim is!

Om voor eens en voor altijd het verkeerde beeld van private lease uit de wereld te helpen, zeg ik het nu. Met private lease komen particulieren voordeliger uit dan wanneer er een nieuwe auto wordt gekocht. De reden hiervoor is dat men bij private lease alleen een vast bedrag per maand betaalt. Alle (normaal bijkomende) kosten zitten in dat geval dan ook bij de prijs inbegrepen. Door te leasen kan men geheel zorgeloos een nieuwe auto rijden. De verzekering, wegenbelasting en andere maandelijkse kosten zitten bij de prijs inbegrepen. Klinkt dat niet super handig in de oren? Een vast bedrag per maand voor een gloednieuwe auto. Het enige waar je nog aan moet denken zijn de kosten voor de brandstof.

Ook bij pech heb je liever een private lease auto

Iedereen kent het wel, of het nu een beetje of heel veel pech is. Met een klein beetje pech kan je al een heleboel onverwachte kosten krijgen. En alsof dat niet al erg genoeg is, moet je ook nog eens vervangend vervoer regelen! Verschrikkelijk, niet waar? Met het leasen van een auto is er geen reden voor paniek bij pech. Je hebt geen extra kosten als je pech hebt gereden én er wordt vervangend vervoer geregeld! Met een private lease auto kun je echt zorgeloos genieten van je auto.

Geen vervelende contracten

Bij het leasen van een auto als particulier is het zo dat je een contract kunt nemen van een aantal jaar. Of dit nu om twee of vijf jaar gaat het contract moet wel passen bij de persoon die leaset. Vaak kun je bij het leasen van een auto dan ook tussen verschillende opties kiezen. Zo kun je een auto kiezen en (zoals eerder genoemd) ook een contractduur kiezen. Daarnaast kan er vaak ook een kilometerbundel gekozen worden, zodat je echt leaset op de manier die bij jou past. Heb je er weleens over nagedacht om te gaan leasen en kwam je er niet helemaal uit? Misschien dat je nu een beter beeld hebt van leasen voor particulieren en binnenkort ook geniet van alle voordelen!