Wat is Personeelsplanning?

Om er voor te zorgen dat alles op de werkvloer goed verloopt, is het maken van een goede personeelsplanning verstandig. Zo weet iedereen door een personeelsplanning wanneer er gewerkt moet worden en wanneer het mogelijk is om vrij te vragen. Voor de persoon die het rooster moet maken, kan het moeilijk zijn om dit foutloos te doen. Hoe er in elk bedrijf voor gezorgd kan worden dat het inplannen van werktijden wel lukt, lees je hier.

Handmatig een personeelsplanning maken

Bij het maken van een rooster voor de werknemers wordt vaak gebruik gemaakt van programma’s als Excel. Er kan echter van alles fout gaan. Als er een klein deel van planning aangepast moet worden, kan dit een grote verandering in de planning betekenen. Handmatig kan er bij zo een aanpassing veel misgaan. Het meest handige om te doen voor het maken van een rooster is deze digitaliseren met behulp van een systeem. Zo voorkom je dat er menselijke foutjes in de personeelsplanning zullen ontstaan. Het maken van een personeelsplanning doe je eenvoudig met een tool!

Een tool voor personeelsplanning

Met het gebruik van een tool kun je naast het voorkomen van fouten ook veel extra dingen doen. Zo is het mogelijk om diensten die zich wekelijks herhalen automatisch in te plannen. Dit kost al veel minder moeite dan wanneer je deze elke keer opnieuw moet invullen. Ook met het verschuiven en wisselen van werkuren kun je een tool gemakkelijk gebruiken. Kortom alles wat je handmatig zou doen wordt makkelijker én er komen met een tool veel nieuwe mogelijkheden bij. Is een tool voor personeelsplanning ook iets voor bij jouw bedrijf? Dit is nog niet alles, er is nog veel meer te ontdekken met een handige tool voor personeelsplanning.

Ook dit kun je ermee!

Ben je al helemaal overtuigd van de voordelen van een tool? Dan zal het nu alleen nog maar beter worden, want… Het is zelfs mogelijk om mobiel alle werkuren bij te houden. Medewerkers kunnen op hun mobiel namelijk gemakkelijk aangeven wanneer zij: hebben gewerkt, hun beschikbaarheid willen veranderen, verlof willen aanvragen en werkuren willen wisselen! Alles wat gecommuniceerd moet worden met betrekking tot de werktijden kun je op met behulp van een tool communiceren. Doordat het onwijs makkelijk in gebruik is, is het voor iedereen fijn om mee te werken. Kortom, de tijd van lange dagen maken om een rooster in orde te maken is officieel voor bij. Kun jij ook niet wachten om een tool te gebruiken voor personeelsplanning?