Met hulp van een payroll bedrijf jouw bedrijf laten groeien? Dat klinkt als een utopie. Hoe werkt dat? Kan iedereen dat? Wat zijn de voor- en nadelen van payroll? Wat IS payroll eigenlijk? Dat zijn nogal wat vragen waarop ik hieronder antwoord ga proberen te geven. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op de link hierboven klikken en er achter komen wat zo’n bedrijf voor jou kan doen.

Wat is payroll eigenlijk?

Letterlijk vertaald betekent payroll niets meer dan loonlijst. Toch doet een payroller wel meer voor je dan alleen de loonlijst en de uitbetaling van de salarissen. Tenminste, als je daarvoor kiest. Ze kunnen namelijk je complete personeelsbestand van je overnemen. En dat terwijl de mensen wel gewoon bij jou in dienst blijven.

Dankzij payroll je bedrijf laten groeien?

Kan payroll er echt voor zorgen dat jouw bedrijf groeit? Dat kan zeker. Alleen al doordat jij je niet meer hoeft bezig te houden met de regelgeving rond personeel. Dat gaat je zo verschrikkelijk veel tijd schelen, dat je er gerust nog een leuk project bij kunt pakken. En dus groeit je bedrijf. En daardoor kun jij weer meer personeel aannemen. Een soort positieve vicieuze cirkel wordt dat.

Maar ik blijf wél de baas?

Jij blijft gewoon de baas van jouw eigen bedrijf. Jij bepaalt wanneer er mensen moeten worden aangenomen en hoe je de sollicitatieprocedure gaat aanpakken. Je zorgt zelf voor het uitzetten van de vacatures en jij voert de sollicitatiegesprekken. Ook bepaal jij nog steeds wat het salaris van je nieuwe medewerker gaat worden. De vakantiedagen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden komen ook gewoon bij jou vandaan. De nieuwe medewerker tekent zijn of haar contract bij jouw bedrijf en zal dus ook alleen voor jouw bedrijf aan het werk gaan. Payroll is geen uitzendwerk.

Met payroll meer rust in de tent

Je kunt je voorstellen dat je behalve het uitbreiden van je bedrijf misschien wel wat meer tijd met je gezin of vrienden wilt doorbrengen. Wanneer je een payroll bedrijf voor je aan het werk hebt, heb je die mogelijkheid. Je hoeft geen avonden meer te studeren op de nieuwe regelgeving rond, bijvoorbeeld, de Wet Poortwachter. Je hoeft geen ziek- en beter meldingen meer te communiceren naar het UWV. Wanneer er vragen zijn rond contract en salaris kun je mensen gewoon doorverwijzen naar de payroller. Dat gaat dus enorm veel tijd en energie schelen. Bedenk maar eens wat je daar allemaal mee kunt doen!