Als je tijdens een feestje (of gewoon op een mooie zonnige dag met bij voorkeur niet al te veel regen) staat te BBQ’en is een aantal dingen wel gewenst. Ten eerste dat het niet regent, want niemand houdt ervan in de regen te staan en bovendien geeft het heel veel troep als alle uitgenodigde gasten binnen moeten verblijven. Ten tweede dat het gezellig is (want wat is een BBQ zonder gezelligheid?!). En ten derde: het vlees moet goed gaar – maar niet té gaar – zijn! Met een keramische BBQ kun je dit bereiken.

Keramische BBQ tegen verbranding

Niets is zo jammer als een verbrand stukje vlees. Het stukje vlees waar je je de hele middag op kantoor al op had verheugd. Je dacht: als ik thuis kom, en we gaan BBQ’en, bak ik hét perfecte stukje malse vlees. Niets is minder waar gebleken toen het vuur ineens heel hard ging branden. Een keramische BBQ zorgt voor een ideale temperatuurregulatie. Op die manier is de kans minder groot dat je vlees verbrand, en kun je beter genieten van de malsheid!

Niet alleen vlees

Trends zijn er om opgevolgd te worden. Tegenwoordig hoor je steeds meer en steeds vaker over ‘vegetarisch’, ‘flexitarisch’ en ‘veganistisch’. Men eet gewoon steeds minder vlees. Dat is goed voor het milieu, want er wordt minder water verspild. Op een keramische BBQ kun je ook andere dingen bakken dan alleen vlees. Gegrilde groenten kunnen ook erg lekker zijn. Of tofu. Gerookte paling? Ook geen probleem. Je leert van alles koken met een keramische BBQ. Dat komt omdat er eindeloos veel opties zijn.

Schort om, keramische BBQ aan en bakken maar!

Je hebt door de (bijna) perfecte temperatuurregulatie van de keramische BBQ dus veel minder last van aangebrand vlees, droge vis of rauwe kip. Je kunt er meer van genieten omdat je niet ziek wordt en het vlees malser van de keramische BBQ af zal komen! Met een lekker sausje erbij is er niets meer wat dit festijn tegen kan houden. Je hebt je er een hele werkweek op verheugd, dus vrijdagavond moet het maar zo ver zijn! Laat die gegrilde groenten, gerookte paling, perfect gekookte kip en verrukkelijke stuk biefstuk maar komen. Of toch pizza…? Het kan allemaal: de keramische BBQ staat aan!