Kartonnen dozen voor je webshop

Als startup is het vaak zo dat je niet meteen weet hoe je bepaalde dingen moet regelen. Je hebt als webshop beheerder niet veel te maken met de presentatie van je product (behalve op de website dan). Toch moet je er wel voor zorgen dat het pakketje goed  en dus onbeschadigd aankomt op de bestemming. Kartonnen dozen zijn een veelgebruikt materiaalsoort voor het verpakken van online bestelde pakketten. Een van de dingen waar je rekening mee moet houden bij het versturen van pakketten is de verpakking. Het zou immers zonde zijn als dat mooie product beschadigt geleverd wordt bij een klant.

Kartonnen dozen voor elk product

Eigenlijk kun je vrijwel alles in een doos vervoeren. Kartonnen dozen hebben namelijk een handige vorm en zijn er in verschillende maten. Voor de wat kleinere producten kies je al snel voor een wat kleinere doos. Voor middelgrote producten is een grote doos handig en voor meerdere producten en grote producten een extra grote doos. Waar je als webshopbeheerder ook naar moet kijken is de kwetsbaarheid van een product. Er zijn kartonnen dozen met verschillende kenmerken. Elk van de kartonnen dozen is weer geschikt voor een iets anders. De kartonnen dozen met een golf zijn voor vervoer van verschillende materialen erg handig. De kartonnen dozen met een dubbele golf zijn daarentegen een stuk veiliger voor erg breekbare en zware dingen. Als je iets moet verzenden is het daarom verstandig om altijd eerst even te kijken om wat voor product het gaat en welke doos daar het best bij past. Op deze manier verklein je de kans op beschadiging van het product tijdens transport.

Kartonnen dozen vs plastic

Het fijne aan kartonnen dozen is dat deze voor de verpakking van veel verschillende materialen kan worden gebruikt. Waar plastic redelijk risicovol is voor de verpakking van bijvoorbeeld glazen, zijn dozen van karton een prima verpakking voor alles. Dozen hebben altijd een vierkante tot rechthoekige vorm, waardoor de bovenkant plat is en opgestapeld kan worden. Het vervelende aan plastic is dat het de vorm aanneemt van het product in kwestie. Het kan daardoor moeilijker worden om veel pakketten tegelijkertijd te vervoeren. Als er gepropt moet worden loop je meer kans op beschadiging van je product. Kortom, kartonnen dozen winnen het zonder twijfel van plastic verpakkingen.

Het kiezen van de perfecte doos voor jouw product

Nu je weet welk soort doos het beste past bij het soort materiaal dat je wilt vervoeren, is het al een stuk makkelijker. Het enige wat je nu dient te doen is kijken naar het formaat van je product en of het materiaal kwetsbaar is. Op het moment dat je daar een goede keuze in hebt kunnen maken, zal de kans dat jouw producten beschadigt erg klein worden.