Er zijn veel merken die damesschoenen produceren maar geen enkel merk is zo uniek als Gabor. Het Duitse merk is in Duitsland al super bekend om de modieuze schoenen die ze produceren met het grote aanbad. In Nederland wordt het merk ook al steeds bekender, er zijn al steeds meer verkooppunten waar de schoenen te halen zijn. Wat er zo speciaal is aan het merk Gabor lees je in deze blog over de damesschoen en het merk. Lees dus vooral even verder als je interesse hebt in unieke damesschoenen met de perfecte maat!

Het ontstaan van het merk Gabor

Het merk is ontstaan in 1948. De twee broers Gabor besloten een schoenen bedrijf te starten en hun eerste naaimachine aan te schaffen. Na vele schoenen te produceren werd er de eerste machine aangeschaft die de zolen van de schoenen zou maken. In die tijd was dit abnormaal en een super speciaal ding om mee te maken want zelfs in Amerika durfden ze dit niet. Het bleek een succes te zijn en de productie ging er sterk op vooruit. Nu vele jaren later is het uitgegroeid tot het bekende damesschoenen merk in Duitsland. Iedere inwoner van Duitsland is bekend met het merk.

 

Waarom is het merk nog meer zo bekend

Gabor is niet alleen zo bekend door de historische ontwikkelingen die zij als bedrijf gemaakt hebben maar ook door de vele variatie in schoenen die zij bieden. Het merk houdt namelijk rekening met het feit dat geen enkele voet het zelfde is. De schoenen worden gemaakt met tussenmaten voor de juiste maat die precies goed aansluit op de voet. Ook wordt er ruimte overgehouden voor dames met een grotere bal bi hun voet zodat de schoenen niet knellen en te strak zitten. Ook is er meer ruimte bij de laarsjes voor d kuit omdat deze ook groter kan zijn dam bij andere vrouwen.

 

Milieu en Gabor

Gabor heeft zijn fabrieken in Europa gevestigd. Dit is er goed omdat ze hiermee besparen op transport en dus ook co2 uitstoot. Dit is goed voor het milieu. Ze maaken ook gebruik van nikkelvrij materiaal om allergie├źn te voorkomen bij mensen die hier niet tegen kunnen. Het is natuurlijk niet fijn om een allergische reactie te krijgen. Ook wordt het leer in een lab getest binnen en buiten Gabor om te kijken of het aan de voorwaarden doet waarvan bedrijven zich moeten houden van de Europese wet.