MVO: ook uw (zakelijke) was kan duurzaam

Duurzaam wassen: lang genieten van uw overhemd

Het overhemd: iedere man heeft wel één of meerdere exemplaren in de kleerkast hangen. Het is dan ook bij uitstek het fashion item voor de man dat echt bij alles past. Een casual avondje uit of gewoon een formele vergadering met het werk? Een hemd is altijd de goede keuze. Alleen staan heel wat mannen nooit stil bij een levensbelangrijke vraag: hoe moet u dat nu wassen? Een simpele vraag maar wel een belangrijke. Kwaliteitsvolle heren overhemden is immers een behoorlijke investering en het spreekt maar voor zich dat u daar zo lang mogelijk gebruik van wenst te maken. Gelukkig hebben we voor u enkele tips op een rijtje gezet.

Hoe vaak en hoe?

De eerste vraag die altijd terugkomt is hoe vaak u nu uw hemden in de was moet draaien. Het antwoord daarop is heel simpel: elke keer als het vuil is. De beste controle om dit na te gaan is even de binnenkant van de kraag en de manchetten bekijken. Het is hier dat de eerste zweetvlekken zich zullen vormen. Een gouden tip om het aantal wasbeurten toch te verminderen en zodoende de levensduur van uw pronkstukken te verlengen? Kies voor een ondershirt als extra bescherming. Moet u toch het hemd een stevige schrobbeurt geven? Let er dan op dat u niet te veel wasmiddel gebruikt. Een overdaad aan wasmiddel vreet de stof aan en zorgt voor snellere slijtage. Wast u uw overhemden samen met andere kleding? Koop dan een waszak als extra bescherming en was ten slotte altijd in een moderne wasmachine. Niet alleen uw overhemden gaan langer mee, het is ook nog eens MVO.

Binnenstebuiten draaien

Het is een ontzettend logische tip die maar al te vaak over het hoofd wordt gezien: draai het hemd binnenstebuiten. Door dit te doen zorgt u ervoor dat het de binnenkant is dat in aanraking komt met de roterende wastrommel en niet de delicate en zichtbare buitenkomt. Op deze manier biedt u extra bescherming en voorkomt u lichte beschadigingen. De kleur van de stof en de kwaliteit van uw hemden blijven langer goed. Een laatste tip? Was nooit op een te hoge temperatuur voor de langste levensduur!

Lees ook eens MVO in de textiel branche!