Douwe Egberts koffiebonen. Iedereen kent het wel. Het is van de reclame waarbij een vrouw thuis komt en vader en zoontje een appeltaart aan het bakken zijn. De vrouw lijkt positief verrast te zijn door de geur die ze aantreft als ze binnenkomt. De reclame doet in eerste instantie natuurlijk vermoeden dat de fantastische geur van de appeltaart vandaan komt. Maar niets is minder waard. De vrouw loopt naar het aanrecht waar niet de verse appeltaart, maar een open verpakking van Douwe Egberts koffiebonen op haar staat te wachten. Dat is de veroorzaker van de lekkerste geur ter wereld. Is het zo?

De proef op de som

Wij namen de proef op de som. We proefden Douwe Egberts koffiebonen en vergeleken die met koffiebonen van andere merken. Wat hieruit is gekomen hoeft misschien niemand te verbazen: Douwe Egbert koffiebonen zijn bij ons in elk geval als de lekkerste uit de proef gekomen. Hoewel wij ook hebben kunnen genieten van de verse appeltaart die we erbij hebben gebakken, smaakte deze in geen enkel geval zo lekker als met Douwe Egberts koffiebonen.

Douwe Egberts koffiebonen en… pads?

Niet iedereen heeft een koffiezetapparaat die geschikt is om koffiebonen-koffie mee te zetten. Sommige huishoudens hebben een koffiezetapparaat die alleen met gemalen koffie(bonen) toegang geeft tot een heerlijk kopje koffie. Andere huishoudens gebruiken juist cups of pads. Daarom gebruikten we de DE-koffiebonen niet alleen in boon-vorm, maar ook in gemalen, cup- en padvorm.

Het resultaat van Douwe Egberts koffiebonen in andere vormen

Het resultaat van de Douwe Egberts koffiebonen in gemalen vorm was ook verrassend lekker. De gemalen koffiebonen zijn in een koffiefilter gezet en verorberd samen met een van de laatste stukken appeltaart. In cupvorm was het moeilijk te vergelijken. Cups zijn erg arbeidsintensief, en dat is waarschijnlijk niet helemaal goed gegaan. Het is belangrijk om de juiste cups te hebben, en de goedkoopste tweedehands-versies zijn waarschijnlijk niet de meest ideale geweest. Het smaakte nogal naar plastic, dus niet representatief. De padvorm was ook moeilijk te maken, maar ook deze was van DE lekkerder dan bijvoorbeeld Senseo. Maar dan nog: de DE-koffiebonen blijven het lekkerst!