Vet kwijtraken is lastig en meestal zwaar, maar Coolsculpting brengt hier verandering in. De techniek is ontwikkeld door dr Manstein, wetenschapper aan Harvard, en werkt perfect. Het afvallen door uitputten is niet meer nodig, nu deze bijzonder effectieve methode er is. De manier om ongewenst vet te laten verwijderen zonder intensief te sporten, diëten of een operatie te ondergaan. Met deze methode kan het echt. Net wanneer u denkt dat het niet meer op te lossen is, komt Coolsculpting om de hoek kijken.

Coolsculpting

Hoe werkt Coolsculpting?

Een ander woord voor de methode is Cryolipolyse. De methode bevriest de vetcellen in het gebied dat u als ‘probleem gebied’ ervaart. Dit gebeurt door uw vetcellen van buitenaf te bevriezen met apparaten aan het te behandelen deel van uw lichaam. De vetcellen worden dan ook alleen verwijderd op de plekken waar u ze kwijt wilt. Met de techniek die wordt gebruikt bij Coolsculpting worden alleen onderhuidse vetcellen bevroren. De cellen beginnen na het bevriezen te kristalliseren en verlaten daarna het lichaam. Het hele Coolsculpting proces verloopt pijnloos, want ook na de behandeling is er geen sprake van een herstelperiode. Het is in geen enkel opzicht te vergelijken met een operatie.

Natuurlijke afvoer

Na een paar weken worden de gekristalliseerde cellen afgevoerd. Het lichaam voert continu dode cellen af. Ook de dode vetcellen als gevolg van coolsculpting worden op een natuurlijke manier( via de urine) afgevoerd. U merkt hierdoor helemaal niets van de afvoer. Het duurt alleen wel iets langer voor de cellen daadwerkelijk uit het lichaam zin verdwenen. Dit gebeurt na enkele weken.

Voor wie is Coolsculpting?

Coolsculpting is voor zowel mannen als vrouwen een perfecte behandeling. De lichaamsdelen waar u last van ervaart zijn verschillend, maar het is voor man én vrouw geschikt. Zijn de delen om uw middel, uw buik of flanken voorzien van meer vet dan u wenst? Dan is dit dé oplossing. Uw BMI(lengte en gewicht combinatie) moet wel gezond zijn anders bent u voor het uitvoeren van een Coolsculpting behandeling niet geschikt. Onder een gezonde BMI verstaan wij mensen die niet aan ondergewicht of overgewicht lijden. Coolsculpting is dus geschikt voor iedereen met een gezonde BMI en een leeftijd van 18 jaar of ouder.

Een veilige behandeling

De Coolsculpting behandeling is een zeer veilige manier van vet verlies. De methode vereist geen handelingen in operationele sfeer. U loopt daarom minder kans op risico’s dan bij bijvoorbeeld een liposuctie, veiligheid is te garanderen. De cellen worden van buitenaf bevroren waardoor er geen littekens en dergelijke aan over worden gehouden. Zo kunt u na Coolsculpting zonder schaamte uw nieuwe lichaam laten zien.

Coolsculpting vergelijken

Het grootste verschil met andere behandelingen is het feit dat Coolsculpting van buitenaf wordt uitgevoerd. Ook de korte herstelperiode is een voordeel van deze methode, het is namelijk gewoon mogelijk om meteen weer aan het werk te gaan. De huid krijgt na Coolsculpting de tijd om te wennen aan het nieuwe lichaam. Hierdoor loop je met deze behandeling minder kans op overtollige huid en kun je meteen genieten van het resultaat.

Nog snellere methode?

De Coolsculpting behandeling is over het algemeen al een vrij snelle manier van afvallen. Bij de Coolsculpting centers gaat dat nog net iets sneller. Er wordt gebruik gemaakt van Dualsculpting CoolAdvantage, de cellen worden van twee kanten tegelijkertijd bevroren. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld graag beide heupen wilt laten behandelen. Deze methode zorgt dus voor een enorme tijdswinst, want de behandeling is sneller achter de rug.

Resultaten van Coolsculpting

Na de behandeling kan het zijn dat dat de huid wat gevoelig aanvoelt. Denk hierbij aan een wat beurs aanvoelende plek op de plaats van de behandeling. Dit doet vrijwel geen pijn en houdt maar een paar dagen aan. Zoals eerder is beschreven gebeurt Coolsculpting zeer snel, een behandeling duurt maar zo een 35 minuten. Doordat het lichaam alle vetcellen op een natuurlijke manier verwijderd, duurt het een aantal weken voordat het resultaat zichtbaar is. Na ongeveer 3 weken is er al een beetje resultaat te zien, maar het eindresultaat is pas na 12 weken te zien. Dit zijn de richtlijnen en zijn dan ook niet op iedereen van toepassing. Het zou zomaar kunnen dat de resultaten bij u eerder of later te zien zijn, maar het zal niet veel afwijken.

Behouden van de resultaten

Doordat de vetcellen na een Coolsculpting behandeling definitief zullen verdwijnen zal er minder plaats zijn voor vet om op te slaan. Het is dus niet zo dat er een dieet gevolgd moet worden om het resultaat te behouden. De vetcellen zullen nooit meer terug komen nadat ze zijn verwijderd. Op de plekken waar de behandeling is uitgevoerd wordt geen vet meer opgeslagen, omdat de cellen zijn verwijderd. Wel is het aan te raden om een gezonde leefstijl aan te houden. Gezonde maaltijden nuttigen en gevarieerd eten zijn hierbij van groot belang. Ook kan voldoende beweging geen kwaad.

Waarom Coolsculpting ideaal is

De methode heeft in tegenstelling tot andere behandelingen voor het verwijderen van vet geen herstelperiode. Iedereen met een gezond gewicht kan snel en gemakkelijk zijn of haar vetcellen laten bevriezen in minder dan een uur tijd. De techniek is pijnloos en de resultaten zijn na een paar weken al goed te zien. De huid gaat niet hangen en het ‘’probleem gebied’’ zal niet meer als een probleem worden ervaren. Een dieet is niet nodig en de cellen blijven voor altijd weg. Mooiere resultaten na het verwijderen van vet zijn er niet.

Nieuw lichaam, meer zelfvertrouwen

Na een Coolsculpting Behandeling ben je weer helemaal als nieuw. Nadat de vetrolletjes, die er maar niet van af wilden, eindelijk weg zijn, zal het zelfvertrouwen er vanaf stralen. Alle kleren die voorheen achter in de kast stonden mogen weer aan en het lichaam mag gezien worden. Met Coolsculpting kan dit allemaal gerealiseerd worden. Geen dieet (dat toch niet helemaal helpt) meer en geen lange dagen in de sportschool. Coolsculpting zorgt in een mum van tijd voor een perfecte vorm, waar zo lang op is gewacht. Coolsculpting maakt het allemaal waar.