Als we het over goede branding in de Business to business hebben dan is Blaklader een mooi voorbeeld. Het is een zweeds merk en bestaat sinds 1959. Vooral de Blaklader werkbroek is zeer populair bij de mensen die een bouw gerelateerd beroep hebben. Het merkt straalt kwaliteit uit en duurzaamheid en dit is ook waar het merk zich op richt. Blaklader steekt veel tijd in innovatie om zodoende meer duurzame werkkleding te produceren waarbij ze duurzame en circulaire materialen willen gebruiken. Blaklader werkkleding gaat niet alleen langer mee, maar het materiaal is ook nog opnieuw te gebruiken. In dit blog lichten we het brand Blaklader nader toe.

Blaklader werkbroek plaatje

De filosofie van Blaklader

Dit bedrijf communiceert als doel dat zij producten die het werk van hun klanten comfortabeler maakt, gemakkelijker en veiliger. Daarnaast maken ze kleding die tegen een stootje kan. Daarnaast is functionaliteit het uitgangspunt. Het kledingstuk moet perfect aan de behoefte voldoen van de drager. Ieder knoopje en zakje moet een functie hebben. Daarnaast is duurzaamheid van de kleding onderscheidend. Er wordt zeer veel aandacht besteed aan zo min mogelijk slijtage en scheur- en trekweerstand. Ook wordt er zeer actief getest op krimp en kleurechtheid. Om te duiden hoe goed hun kwaliteit is geven ze een levenslange garantie op de naden. Hiermee zijn zij de enige fabrikant die dit doen. Scheurt er toch een naad dan repareren ze het gratis of ze leveren een nieuw kledingstuk.

Blaklader en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Blaklader zet zich heel sterk neer als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. In hun daden en de manier waarop zij produceren komt dit overigens overduidelijk tot uiting. In hun communicatie komt dit ook sterk naar voren waarin overduidelijk tot uiting komt op welke manier Blaklader zich wil profileren in de markt. Hun materialen zijn allemaal duurzaam en recyclebaar. Daarnaast zijn hun fabrieken gevestigd in Sri Lanka en Vietnam. Deze fabrieken zorgen voor 80% van de totale productie. De fabrieken zijn gecertificeerd volgens ISO-9001, ISO-14001 en SA 8000. De SA 8000 is de internationaal meest erkende norm op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het betekent dat de fabrieken op de volgende punten repeterend wordt gecontroleerd.

  • kinderarbeid
  • gedwongen arbeid
  • gezondheid en veiligheid
  • vrijheid van vakbond en collectieve arbeidsonderhandelingen
  • discriminatie
  • disciplinaire actie
  • arbeidstijden
  • compensaties beleid

Kortom er is zeer veel aandacht voor de arbeidsomstandigheden. Doordat de fabrieken in eigen bezit zijn hebben ze hier veel grip op.

Blaklader en ethiek

Blaklader heeft ook een duidelijk beleid voor de leveranciers waar ze mee werken. Ze hebben vereisten op het gebied van veiligheid, mensenrechten en de impact op het milieu. Het zijn dezelfde vereisten die zij ook aan hun eigen fabrieken stellen. Met betrekking tot hun vereisten zijn zij aangesloten bij de nationale wetten en internationale conventies die er bestaan op het gebied van de rechten van arbeiders op de werkvloer. Dit hebben zij vervat in een gedragscode die leveranciers ondertekenen alvorens ze zaken gaan doen met Blaklader. Hierna gaan ze op repeterende basis controles uitvoeren bij deze leveranciers om er zeker van te zijn dat de gedragscode nageleefde wordt.