Door verschillende rolcontainers te huren voor uw bedrijfsafval is het beheersen van uw afvalstroom een fluitje van een cent. Bij bedrijfsvoering kunnen verschillende soorten afval worden geproduceerd. Voor de meeste soorten bedrijfsafval zijn aparte containers beschikbaar. Door afval te scheiden draagt u bij aan een beter milieu, daarnaast is het scheiden van afval in verschillende containers voordeliger dan alleen restafvalcontainers huren.

Welke soorten bedrijfsafval worden er onderscheiden?

Er wordt onderscheid gemaakt in glasafval waarvoor een glascontainer kan worden gehuurd. Organisch afval zoals etensresten, bloemen en planten. Karton en papier kan gescheiden worden in een papierbak, dit scheelt enorm veel ruimte in een restafvalcontainer. Daarnaast is papier zeer goed te recyclen. De restafvalcontainer is voor het afval dat u normaliter in de prullenbak gooit. Dit afval is niet herbruikbaar. Het wordt verbrand in een verbrandingsoven. Met het verbranden van dit afval wordt energie opgewekt. Dit zorgt ervoor dat het verbranden van uw restafval ook een duurzaam proces is.

Het ophalen van uw bedrijfsafval

Bij het kiezen van frequentie waarin uw bedrijfsafval wordt opgehaald kunt u kiezen uit uiteenlopende mogelijkheden. Wanneer u veel afval produceert kunt u uw containers 2 keer per week laten legen. Wanneer uw afvalproductie minder is kunt u ook kiezen om de container een keer per 4 weken te laten legen. Als u ondervindt dat uw afvalproductie wijzigt of niet goed aansluit bij het aantal keer dat de container wordt geleegd is dit tussentijds aan te passen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Ook is het mogelijk om de containers tussentijds te laten legen wanneer ze vol zijn door bijvoorbeeld een evenement.

Formaten

Voor uw bedrijf is het mogelijk om verschillende formaten rolcontainers geleverd te krijgen. Er zijn containers met een inhoud van 220 liter tot containers met een inhoud van 1700 liter. De containers met een inhoud tot 660 liter passen door iedere binnendeur heen. Daarom zijn ze eenvoudig in een pand te plaatsen. De containers van 1100 en 1700 liter passen niet door een normale binnendeur, ze zijn geschikt om buiten te plaatsen. Indien er een grotere deur aanwezig is kunnen ze ook binnen geplaatst worden.

Bedrijfsreinigingsrecht

Bedrijven zijn verplicht om afvalheffingen te betalen aan de gemeente indien er niet samengewerkt wordt met een erkende afvalinzamelaar. Deze gemeentelijke heffing is vaak stukken duurder dan een contract met een erkende afvalinzamelaar. Het is dus lucratief voor iedere ondernemer om voor het verwerken van bedrijfsafval in zee te gaan met een erkende afvalinzamelaar.