Er zitten veel voordelen aan een alles in 1 pakket. Door je internet, televisie en vaste telefonie te verzamelen in één pakket ben je vaak stukken goedkoper uit dan wanneer je bij verschillende providers aangesloten bent. Daarnaast is het een stuk overzichtelijker wanneer je alles bij één partij afneemt. Het is echter wel slim om regelmatig je alles in 1 pakket te vergelijken met andere aanbieders. Wie weet ben je bij een andere provider toch voordeliger uit en overstappen hoeft niet ingewikkeld te zijn.

alles in 1 plaatje 1
Vergelijk je alles in 1 pakket

Waar kan je vinden wat de voordeligste provider voor jouw alles in 1 pakket is? Op internet zijn diverse vergelijkingssites te vinden waarop je, na het invoeren van je postcode en huisnummer, een overzicht krijgt met de beschikbare providers en pakketten in jouw omgeving. Daarnaast kan je op dit soort sites ook vaak aangeven wat je belangrijk vindt voor jouw alles in 1 pakket. Denk daarbij aan de benodigde internetsnelheid, aantal belminuten per maand en televisiezenders in HD kwaliteit. Mocht je huidige pakket als beste naar voren komen hoef je uiteraard geen actie te ondernemen. Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat een andere provider beter bij jouw wensen aansluit of voordeliger uitpakt. In dat geval is overstappen een goed idee.

Overstappen op een andere provider

Na de online check wil je inderdaad overstappen op een ander provider. Hoe gaat dit in zijn werk? Zoek in de eerste instantie uit hoe lang het abonnement met je huidige provider nog loopt. Als het abonnement nog niet is afgelopen is het mogelijk dat je provider een afkoopsom rekent als je toch op wil zeggen. In dat geval is overstappen misschien niet zo aantrekkelijk. Als de duur van je alles in 1 abonnement is verlopen kan je per maand opzeggen. Opzeggen kan per e-mail, telefoon of online, dus check bij je huidige provider wat de procedure is. Het is altijd mogelijk om je huidige vaste telefoonnummer gratis te behouden, maar dit moet je wel zelf doorgeven.

Hulp bij opzeggen alles in 1 pakket

Het overstappen op een ander provider wordt door diverse grote aanbieders steeds eenvoudiger door het gebruik van een overstapservice. Als je bij zo’n aanbieder een nieuw alles in 1 pakket afsluit kan je ervoor kiezen om van deze service gebruik te maken. Wanneer je je contract en/of klantnummer van je oude abonnement doorgeeft regelen zij de opzegging en sturen ze het installatiepakket voor je nieuwe alles in 1 pakket toe.